A matyodesign igazi családi vállalkozás, testvérek, dadák, férjek, sógornők és barátok munkájának gyümölcse. Ha szeretnél a csapat tagja lenni egy napra, nem kell feltétlenül beházasodnod.

Majd tíz éve működő társadalmi vállalkozásunk, kézzel készült termékeink 27 idős asszonynak adnak munkalehetőséget és megélhetést Tardon, a pici északkelet-magyarországi faluban.

VÁCZI ROZI VAGYOK, A MATYODESIGN MEGÁLMODÓJA.

GYEREKÉVEIMET TARDON, TINÉDZSERKOROMAT MÁR BUDAPESTEN TÖLTÖTTEM, ÍGY MINDKÉT VILÁG AZ OTTHONOM, ÉS EZ A KETTŐSSÉG, A VÁROS LÜKTETÉSE ÉS A FALUSI CSEND BÉKÉJE ADTA AZ ÖTLETET A MATYODESIGN LÉTREHOZÁSÁHOZ.

TÍZ ÉVE DOLGOZUNK EGYÜTT AZ EGYRE BŰVÜLŐ CSAPATTAL, ÉS MOST VÉGRE SZERETNÉNK NEKTEK IS MEGMUTATNI AZT A CSODÁT, AMIT TARD AD NEKÜNK.

TANULJ A HELYIEKTŐL HÍMEZNI, CSIGATÉSZTÁT SZAGGATNI, ALMÁS PITÉT KÉSZÍTENI, LEHETSZ EGY NAPRA MATYODESIGN RUHATERVEZŐ, VÁGHATSZ FÁT, RAKHATSZ TÜZET. AKI IGAZI MATYODESIGN RUHÁT SZERETNE, ANNAK SEGÍTÜNK KIVÁLASZTANI A MINTÁT ÉS A SZÍNEKET, HOGY AZTÁN A HÍMZÉS MESTEREITŐL TANULHASSA MEG A TECHNIKÁT, ÉS A NAP VÉGÉRE EGY SAJÁT TERVEZÉSŰ MATYODESIGN RUHADARABBAL TÁVOZHASSON.

MIFELÉNK RITKÁN LÁTNI TURISTABUSZT. TI ABBAN A SZERENCSÉS HELYZETBEN VAGYTOK, HOGY MÉGIS ELJUTHATTOK HOZZÁNK ÉS VALAMI OLYASMIT LÁTHATTOK ÉS TAPASZTALHATTOK, AMIRŐL NEM OLVASNI A TRIPADVISORON. HŰTŐMÁGNEST NEM KAPTOK A FALU KÖZPONTJÁBAN, DE MAJD A KAKASLEVES UTÁN MEGBESZÉLJÜK, VOLT-E HIÁNYÉRZETETEK.

SZAKADJ KI A VÁROSBÓL, LASSÍTS LE, ÉS LÉGY RÉSZE A TARDI MATYODESIGN CSAPATNAK EGY NAPRA!

Program


Érkezés a Matyodesign Centerbe, rövid bemutatkozás

Ruhatervezés Marikával és Erzsivel, ismerkedés a matyodesign hímzőivel és a hímzés tudományával.

Ha megirigyelted a helyiek tradicionális matyó öltözékét, most beöltözhetsz te is igazi matyónak a többszázéves tájházban.

Ebéd a kertben, minden friss, minden helyi, minden háztáji.

Csigatészta szaggatás, almáspite készítés, hímzés vagy hempergés a kertben.

Program vége

  • HELYSZÍN: Tard
  • TÁVOLSÁG BUDAPESTTŐL: 138 km (1 óra 30 perc, Egertől 25 km)
  • TARTALMAZZA: WELCOME FALATOK ÉS ITALOK, EBÉD, DESSZERT, KÁVÉ, ÜDÍTŐK ÉS VÍZ EGÉSZ NAP, BÚCSÚAJÁNDÉK

WEBSHOP


MEGNÉZEM

KAPCSOLAT


KONTAKT: Czakó ZsófiaTELEFON: 06 30 153 80 77EMAIL CÍM: zsofi@matyodesign.hu

KÖVESS MINKET!