A matyodesign igazi családi vállalkozás, testvérek, dadák, férjek, sógornők és barátok munkájának gyümölcse. Ha szeretnél a csapat tagja lenni egy napra, nem kell feltétlenül beházasodnod.

Majd tíz éve működő társadalmi vállalkozásunk, kézzel készült termékeink 27 idős asszonynak adnak munkalehetőséget és megélhetést Tardon, a pici északkelet-magyarországi faluban.

FOGLALHATÓ IDŐPONTOK

VÁCZI ROZI VAGYOK, A MATYODESIGN MEGÁLMODÓJA.

Férjemmel és két kislányommal a járvány óta Tardon élek, ahol gyerekkorom meghatározó éveit is töltöttem, és igazából soha nem is szakadtam el ettől az aprócska borsodi falutól. Lola születése után, 2010-ben ott álmodtam meg a matyodesign márkát is, amit a kisebbik lányom, Nina világrajötte után immár harmadik gyerekemként nevelek, és tanulok vele együtt… A matyodesign nem csak egy munkahely számomra. Felelősség, de nagy öröm is, hogy az elfeledett minták, az alulértékelt helyi tudás, és egy feleslegesnek ítélt kultúra újragondolva részévé válik a mai modern világnak. Minden egyes kézzel hímzett termékünket a tardi dadám és a helyi asszonyok készítik, s hogy ez a tudás nem fog elveszni, rajtam is múlik. Hiszek minden egyes lépésben, amit teszünk, beleadjuk szívünket-lelkünket, hogy legalább egy kicsit visszaadhassunk azoknak, akiktől a tardi gyermekkor alatt rengeteg szeretetet, szívmelengető élményt és törődést kaptunk. Célunk, hogy további fejlesztésekkel gazdagítsuk a térség lakóit is.

Ha saját tervezésű matyodesign ruhát szeretnél, segítünk kiválasztani a mintát és a színeket, csak ne felejts el magaddal hozni egy ruhadarabodat amit megújítanál.  Aztán a hímzés mestereitől tanulhatod meg a technikát.

Mifelénk ritkán látni turistabuszt. Ti abban a szerencsés helyzetben vagytok, hogy mégis eljuthattok hozzánk és valami olyasmit láthattok és tapasztalhattok, amiről nem olvasni a tripadvisoron. Hűtőmágnest nem kaptok a falu központjában, de majd az ebéd után megbeszéljük, volt-e hiányérzetetek.

SZAKADJ KI A VÁROSBÓL, LASSÍTS LE, ÉS LÉGY RÉSZE A TARDI MATYODESIGN CSAPATNAK EGY NAPRA!

JELENTKEZÉS

IDŐPONTOK 2021-BEN

TÚRA IDŐPONTOK:
2021.09.25. SZOMBAT 10:30-16:00
ÁR: 15 000 Ft / FŐ
JELENTKEZÉS:

További információért: info@matyodesign.hu email címen várjuk a megkereséseket.

PROGRAM:

Érkezés a Matyodesign Centerbe, rövid bemutatkozás
Ruhatervezés Marikával és Erzsivel, ismerkedés a matyodesign hímzőivel és a hímzés tudományával.
Ha megirigyelted a helyiek tradicionális matyó öltözékét, most beöltözhetsz te is igazi matyónak a többszázéves tájházban.
Ebéd a kertben, minden friss, minden helyi, minden háztáji.
Csigatészta szaggatás, almáspite készítés, hímzés vagy hempergés a kertben.
Program vége

  • HELYSZÍN: Tard
  • TÁVOLSÁG BUDAPESTTŐL: 138 km (1 óra 30 perc, Egertől 25 km)
  • TARTALMAZZA: WELCOME FALATOK ÉS ITALOK, EBÉD, DESSZERT, KÁVÉ, ÜDÍTŐK ÉS VÍZ EGÉSZ NAP, BÚCSÚAJÁNDÉK

WEBSHOP


MEGNÉZEM

KAPCSOLAT


KONTAKT: Czakó ZsófiaTELEFON: 06 30 153 80 77EMAIL CÍM: info@matyodesign.hu

KÖVESS MINKET!